As interzice tarabele!!!

de boogddan

Da, am o problema, una chiar foarte mare cu tarabele amplasate pe strazile din centrul Bucurestiului.
In aceasta perioada au aparut celebrele tarabe, gherete, chiosculete ambulante pe strazile din centrul capitalei (posibil sa fie si in alte zone, insa eu prin centru imi fac veacul asa ca nu am de unde sa stiu care este situatia la periferie) care profita de mult-asteptatele zile de Sfantul Valentin, Dragobete, 1 Martie si 8 Martie pentru a vinde diverse obiecte kicioase. Printre obiectele pe care acesti vanzatori ambulanti le vand se numara matisoare de tot felul, brose, carti, reviste, ziare, flori mai mult ofilite decat frumoase, snururi de diverse dimensiuni si modele in culorile alb-rosu, plus multe alte prostii pe care nu as da banii niciodata.
De ce ma deranjeaza aceste tarabe???
Pai este simplu…dupa ce ca orasul este foarte aglomerat, nu ai loc sa circuli in mod normal pe strazi, aceste tarabe nu fac altceva decat sa te incurce atunci cand te deplasezi pe strazile inguste, ajungi in situatia  sa te agati in ele si nimic mai mult. Nu mai vorbesc de nervii pe care tii creaza aceasta situatie cand te grabesti: strada aglomerata de oameni care stau si casca ochii pe la diverse obiecte, iti mai iese in fata cate un bisnitar si te opreste din mers si care incearca sa te convinga sa cumperi ceva de la taraba lui chiar daca este vorba de un produs inutil.
Un alt motiv pentru care as interzice fara ezitare aceste tarabe este faptul ca strica tot aspectul strazilor din oras, nu ca ar fi ele niste minunatii de strazi, dar totusi nici sa ajungem in halul asta zic ca nu este un lucru prea bun.
Inteleg ca sunt oameni care pot fi interesati de anumite obiecte care se vand pe aceste tarabe, insa ele ar trebui amplasate in piete, in zone mult mai ”aerisite” ale orasului, in locuri special amenajate astfel incat sa nu blocheze circulatia pe strazile din centrul orasului si asa destul de aglomerate la orele de varf.
Sper ca acest post sa fie citit de cineva care este in masura sa adopte o pozitie si sa actioneze in consecinta, astfel incat cu ocazia altor sarbatori si traditii sa nu mai ajungem sa ne rupem hainele in mesele amplasate pe marginea strazilor din centrul Bucurestiului.

Reclame