De ce nu cumpar haine din Romania

de boogddan

Poate ca citind titlul de mai sus veti crede ca sunt o persoana grandomana sau inganfata….nici vorba de asa ceva, sunt o persoana practica si pragmatica mai de graba.
Am renuntat sa mai cumpar haine de la noi din tara in primul rand preturilor exorbitant de mari pe care le au acestea.
Inteleg ca orice patron (bisnitar cu acte) care isi deschide o taraba, un butic sau chiar un magazin in mall are un singur interes si anume acela de a face profit. Inteleg ca un proprietar de magazin are multe chelutieli cu amenajarea magazinului, cu chiria si intretinerea acestuia, cheltuieli cu firma, cheltuieli cu personalul, consumabile si alte multe astfel de costuri.
Ceea ce nu inteleg este de ce bisnitareste aceste haine cu preturi de cel putin sase-sapte ori mai mari decat pretul cu care le achizitioneaza. Nu este mai simplu sa vinzi mai multe haine si mai repede? Nu este mai bine daca rulezi mai multe colectii intr-un sezon si astfel iti faci niste clienti fideli magazinului tau? De ce sa te complici cu astfel de strategii si sa ai bataie de cap cand poti sa scoti profit pe o carpa la fel de mare ca si cum ai vinde un tir. Asta este mentalitatea prosteasca a patronilor de magazine de la noi. Apropo de asta: de ce credeti ca jumatate din mall-ul Plaza este gol, de ce s-au inchis atatea magazine, de ce zac atatia metri patrati neinchiriati? Ati ghicit – pentru felul cu acesti patronasi stiu sa iti gestioneze afacerile. Pentru ca sunt avari de bani, pentru ca vor sa isi cumpere ultimul model de bmw dupa primele 3 luni de cand au deschis magazinul.
Un alt motiv pentru care am renuntat sa mai cumpar haine din Romaina este calitatea foarte proasta a acestora, situatie ce are stransa legatura cu primul motiv prezentat. Patroneii din tara asta comanda de la producatori hainele care sunt cele mai ieftine, astfel incat ei sa poata pune un adaos comercial in unele cazuri si de 10 (ZECE, DA ZECEEE) ori mai mare. Cu alte cuvinte sunt nevoit sa cumpar calitate foarte slaba la preturi de lux.
Al treilea motiv este legat de garantia pe care ar trebui sa o ofere vanzatorii in cazul in care produsele se deterioreaza si care ofera dreptul cumparatorului sa storneze produsul si sa isi primeasca banii inapoi nu prea este valabila in aceasta tarisoara. Vanzatorii speculeaza la maxim legea comertului de bunuri si asa se face ca in loc sa iti dea banii inapoi pe o haina care dupa prima spalare nu mai este buna decat de sters praful prin casa cu ea, prefera sa iti inlocuiasca produsul defect cu unul identic. Pai de ce as vrea inca o zdreanta pe care sa o imbrac o singura daca si sa ajung in aceeasi situatie? Prosteala pe fata, asta este comertul din romanica.
De cand am inceput sa imi comand hainele de pe eastbay.com sunt cel mai fericit. Am cea mai mare gama de branduri si modele din lume la dispozitie la preturi excelente, iar cu banii economisiti astfel prefer sa fac altceva sau sa imi cumpar doua, trei produse in loc de unul singur asa cum as fi facut daca cumparam din mallurile noastre.
Va sfatuiesc si pe voi sa renuntati sa mai aruncati bani pe haine de foarte slaba calitate si sa nu mai umflati buzunarele patroneilor avari dupa profit.

Reclame