Despre ziua indragostitilor

de boogddan

In articolul de astazi m-am gandit sa abordez o tema foarte interesanta din prisma celor care cred ca este necesar sa ai o zi in care sa iti sarbatoresti dragostea :)))
Ziua indragostitilor o consider o mare mascarada ce are loc in fiecare an de 14 Februarie.
De ce trebuie sa ai o singura zi in care sa iti sarbatoresti dragostea alaturi de persoana pe care o iubesti? Nu poti sarbatori in orice alta zi din an? Nu poti face cadouri persoanei dragi si pe 13 Februarie sau pe 14 Martie? Este nevoie de o singura zi in an in care sa iti declari si arati sentimentele? Daca pe 14 Februarie sarbatorim dragostea asta inseamna ca in celelalte zile din an suntem liberi sa ne jignim si sa ne ignoram?
As intelege mai degraba daca fiecare cuplu ar sarbatori ziua lor cand s-au cunoscut prima data, deoarece ar fi mult mai simbolica decat o zi importata de la americani care nu simbolizeaza nimic.
Eu as numi-o mai mult ziua indragostitilor de cadouri si o zi a oportunistilor comertului romanesc.
In fiecare an toate centrele comerciale profita de aceasta ocazie pentru a mai prosti niste oameni naivi care cred in tot felul superstitii si creatii de marketing.
Avem o alta zi care totusi are ceva cat de cat traditional romanesc – Dragobetele, pe care nu se face atata tam-tam si pe care nu il promovam la fel de mult ca acest maret 14 Februarie.
Eu mi-am propus sa o ignor total, chiar mi-am planificat o gramada de activitati astfel incat sa imi incarc timpul de ziua indragostitilor (pe penibil suna, parca nu poti fi indragostit si in orice zi din an) si am decis sa sarbatoresc cu mare fast pe 15 Februarie, tocmai pentru ca orice alta zi poate fi speciala atata timp cat o petreci langa cineva drag.
Va doresc sa fiti indragostiti mai mult pe tot parcursul anului si mai putin de ziua indragostitilor :)))