Parerea mea despre Nikon D7000

de boogddan

nikon d7000

De curand mi-am achizitionat un nou aparat foto Nikon D7000 pentru a-mi intretine aceasta pasiune frumoasa pentru fotografie. Fiind foarte multumit de ce-mi ofera aparatul foto, cel putin pentru ce il utilizez eu, m-am gandit sa scriu un review despre el.
Nikon D7000 este aparatul foto ideal pentru a realiza, atat orice gen de fotografie, cat si filmari la calitate cinematografica. Punctele sale forte sunt senzorul de imagine CMOS in format DX care permite realizarea de fotografii la o rezolutie de 16.2 megapixeli si motorul de procesare al imaginii de doua ori mai puternic decat versiunea anterioara Expeed2.

Datorita calitatii extraordinare a imaginilor realizate, Nikon D7000 se perfect pentru a realiza fotografii in studio, fotografii in vacante, fotografii de nunta, fotografii de moda si fotografii macro.
Fotografiile realizate cu aparatul Nikon D7000 au detalii uimitoare indiferent daca sunt imprimate la rezolutii mari sau sunt doar vizionate pe monitoarele calculatoarelor.

Sistemul de focalizare automata cu 39 de puncte si senzorul RGB cu 2016 pixeli permite realizarea de fotografii mai clare. Cele 39 de puncte AF sunt pozitionate strategic astfel incat sa acopere o zona foarte mare din cadru, oferind fotografilor flexibilitate in realizarea compozitiei fiecarei fotografii. Din cele 39 de puncte de focalizare, 9 dintre acestea sunt plasate in centrul cadrului si utilizeaza senzori de tip incrucisat si sunt activati automat de cadre aparatul foto atunci cand aveti nevoie de focalizare rapida si clara asa cum este nevoie la fotografia sportiva, la fotografia de nunta unde evenimentele se succed cu rapiditate, dar si la fotografiile de portret.

Balansul automat de alb a fost perfectionat astfel incat sa fie capabil sa analizeze o cantitate masiva de informatii chiar si atunci cand fotografiile sunt realizate cu diferite surse de iluminare. Algoritmul inteligent al functiei AWB asigura fotografiilor o culoare perfect alba, inclusiv atunci cand fotografiati in conditii de lumina dificila.

Corpul compact si rezistent din aliaj de magneziu este protejat de un sistem durabil de etansare impotriva prafului si umezelii, ceea ce inseamna ca se poate fotografia inclusiv in conditii atmosferice nefavorabile.
Vizorul aparatului ofera o acoperire de 100% a cadrului, astfel ca ceea ce vedeti prin vizor este exact ceea ce veti surprinde si in fotografie. Prisma pentagonala cu strat de sticla speciala si ecranul vizorului care a fost atent proiectat va ofera nu numai fotografii luminoase, ci si posibilitatea de a confirma usor cand un subiect este perfect focalizat.

Nikon D7000 are o viteza a declansatorului care variaza intre 1/8000 si 30 secunde, cu viteza maxima de sincronizare a blitului de 1/250secunde. Unitatea declansatorului este testata in conditii severe sa reziste la 150.000 de cicluri, pentru a asigura precizie si durabilitate.
Aparatul foto D7000 dispunde de un monitor LCD mare de 7.5 cm cu sticla tratata special. Rezolutia sa de aproximativ 921.000 de puncte asigura afisarea clara si detaliata a fotografiilor.
Orizontul virtual este util in special pentru fotografierea peisajelor si confirma daca aparatul foto este aliniat cu planul, pentru a obtine fotografii cu perspective drepte.

Pe langa multitudinea de avantaje tehnice care ajuta la realizarea de fotografii calitative, aparatul foto Nikon d7000 prezinta si un mare avantaj din punctul de vedere al pretului. Datorita raportului calitate/pret pe care il ofera aparatul este alegerea perfecta pentru un fotograf de nunti care isi doreste sa realizeze fotografii de nunta cu o investitie relativ mica in echipamentul foto.

Reclame