Ziua Nationala a Romaniei

de boogddan

pppp

In ultimii patru ani mi-am facut un obiecei sa merg la parada militara pentru a vedea defilarile ostasilor nostri ce au loc la Arcul de Triumf.
Cum va spuneam, ca am fost de nelipsit in ultimii ani, va pot marturisi ca anul acesta a fost de departe cea mai reusita parada militara organizata dupa revolutie. Cu siguranta unul dintre motivele reusitei a fost si faptul ca anul acesta s-au aniversat 95 de ani de la Marea Unire a Principatelor Romane, ceea ce a facut ca aceasta sa fie cea mai mare si grandioasa parada, iar costurile acesteia sa fie de peste un milion de euro…da, exact UN milion Euro, enorm de mult doar pentru cateva ore de defilare…
Parada a inceput cu intonarea imnului national de catre Fanfara Regimentului 30 Garda, acompaniata de catre 21 de salve de tun.
Bineinteles ca la un asemenea eveniment nu puteau lipsi si dragi nostri politicieni care au depus coroane de flori la Arcul de Triumf.
La parada au defilat peste 2000 de militari români şi străini, care au condus aproximativ 200 de vehicule şi 35 de aeronave. Este pentru prima data cand participa militari din alte tari membre NATO.
Vremea frumoasa de afara a facut ca la parada sa participe peste 19.000 de oameni (conform presei), insa ceea ce mi se pare tare ciudat este ca noi ca popor nu suntem foarte patrioti, tinand cont ca in oricare alta zi din an ne blamam tara, iar cand vine vorba de Ziua Nationala ne apuca dintr-o data dragostea de tara si patriotismul.

Reclame